IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бордът на директорите на Twitter обмисля промени?

Новостите може би ще са свързани с напускането на главния изпълнителен директор Дик Костоло, пише Bloomberg

12:43 | 08.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Бордът на директорите на Twitter обмисля промени?

Бордът на директорите на Twitter обмисля промени, които може би ще са свързани с напускането на вече бившия главен изпълнителен директор Дик Костоло. За това пише Bloomberg, позовавайки се на хора, запознати с процесите.

Промените могат да бъдат факт, когато компанията назначи временен главен изпълнителен директор.

Новостите ще имат за цел да разнообразят Борда на социалната мрежа. Управителното тяло може да бъде увеличено или преобразено, за да има представителност от директори с разнообразни функции в различни сфери.

Може да има представител на миноритарните акционери, директори с опит в различни сектори, измежду които реклама и онлайн търговия, добавят лицата, пожелали анонимност.

От Twitter са отказали коментар.

Дик Костоло се оттегли от поста главен изпълнителен директор на 1 юли, а компанията назначи съоснователя Джак Дорси за временен ръководител.

Освен Дорси други възможни претенденти за поста са бившият директор на Yahoo Рос Левинсън, директорът на приложението за новини Flipboard Майк Маккю, основателят на Instagram Кевин Систром и изпълнителният директор на сайта за блогове Medium Евън Уилямс, твърди SunTrust Robinson Humphrey.

Миналата седмица социалната мрежа съобщи, че през второто тримесечие месечният среден растеж на потребителите е най-бавният от първичното публично предлагане на компанията през 2013 г.

Услугата за споделяне на кратки съобщения продължава да е в зоната на загубите, но най-малко по отношение на приходите компанията напредва по-добре от очакваното.

В края на юли Twitter обяви, че приходите през второто фискално тримесечие нарастват с 61 на сто в сравнение с предходната година до 502 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още