IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook тества услуга за видеоизлъчване на живо

Излъчването на живо чрез мобилни телефони се превърна в една от големите технологични тенденции през годината

11:08 | 05.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay</em></p>

Снимка: pixabay

Най-голямата в света социална мрежа Facebook тества нова услуга, която ще даде възможност на своите 1,5 млрд. абоната да излъчват видео на живо, което може да бъде видяно от техните приятели. Подбрана група от знаменитости и значими за мрежата потребители е имала възможността да използва услугата предварително през последните няколко месеца, пише Wired.

Засега тестовете на новата услуга са достъпни за малък дякл от потребители в САЩ, които използват смартфона на Apple – iPhone.

Базираната в Пало Алто компания заяви, че „с течение на времето компанията планира да включи всички потребители", но не се знае кога точно.

В блогпоста, в който представи новата услуга Facebook Live, компанията казва още, че „Live ще позволи да покажете на близките си какво виждате в реално време, независимо дали посещавате ново място, готвите любимото ястие или просто искате да споделите какво мислите с тях". Видеото ще показва броя зрители в реално време, имената на приятелите, които също гледат, както и коментари на случващото се. Завършеният видеоклип ще се запазва на „стените" на потребителите, докато те решат да го изтрият.

Всъщност излъчването на живо чрез мобилни телефони се превърна в една от големите технологични тенденции през годината, а предложените от Twitter услуги Periscope и Meerkat имаха успех, припомня от своя страна BBC. 

През миналата година пък Amazon купи платформата за видеоизлъчване Twitch за 1 млрд. долара.

Преди месец пък стана ясно, че Facebook Messenger тества нова функция - за самоизтриващи се съобщения. Функцията засега е достъпна само за някои потребители на Android и iOS във Франция и позволява на хората да изпращат съобщения, които изчезват в рамките на час. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още