IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook ще показва реклами и на потребители със софтуер за блокирането им

Новата промяна засяга десктоп версията на социалната мрежа

20:21 | 09.08.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook планира да започне да заобикаля инструментите за блокиране на реклами при компютрите, дори ако потребителите са инсталирали подобни софтуери, съобщава CNNMoney.

Актуализирането бе включено в по-широко съобщение от вторник, в което се казва, че Facebook ще предостави повече контрол на потребителите при избора на реклами, които искат да виждат. Ако не искате да виждате туристически реклами, Facebook сега предлага опцията да се елиминира тази категория от предпочитанията ви.

Този контрол обаче вече не покрива изцяло блокирането на реклами.

„Когато попитаме хората защо използват софтуер за блокиране на реклами, основната причина, която чуваме, е да спрат досадни, разкъсващи реклами“, каза Андрю Босуърт, вицепрезидентът по рекламата във Facebook, в публикация, обявила промените. „Предлагаме на хората по-мощен контрол, като в същото време ще започнем да показваме и реклами в декстоп версията на Facebook за потребители, които ползват софтуер за блокирането им“.

Блокерите на реклами набират популярност през последната година. Това доведе до прогнози за загуби от реклами за дигиталните издатели в размер на милиарди долари до края на десетилетието.

Издатели като Axel Springer, GQ и Forbes отговориха на тенденцията, спирайки достъпа на някои потребители до сайтовете им, в случай че използват софтуер за блокиране на реклами.

В публикацията си Босуърт определи Facebook и подобни журналистически медии като „безплатни услуги, на които се наслаждаваме в интернет“ и които се нуждаят от рекламни приходи, за да работят. „Рекламите подкрепят нашата мисия да даваме на хората силата да споделят и да правят света по-отворен и свързан“, пише той.

Рекламният успех на Facebook, особено в мобилната версия, подкрепи зашеметяващия му растеж от продажби за 5 млрд. долара за 2012 г. до 6,4 млрд. долара само за второто тримесечие на тази година.

Софтуерът за блокиране на реклами обаче може да застраши този успех, заяви компанията. Макар че този ход може все пак да защити продажбите от реклами в десктоп версията, по-голямата част (84%) от рекламните приходи на Facebook в момента идват от мобилното приложение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
SS-23
преди 7 години
Блокерите на реклами набират популярност през последната година. Това доведе до прогнози за загуби от реклами за дигиталните издатели в размер на милиарди долари до края на десетилетието.----Още ше губите, вашта мама ... то без да работиш - не може да печелиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
SS-23
преди 7 години
Никъде и никога НЕ виждам Никакви реклами - AdGuard AdBlocker се грижи за това. А има и филтър за борба са с приложения, които се опитват да се борят с него!Никой не е длъжен да гледа реклами. След като телевизоре мога да го прехвърля на друг канал, докато върви поредната боза, наречена - "рекламен блок", значи трябва да мога и да го правя в свободното интернет пространство, за достъпа до което съм си платил. Как така ше ми навират реклами, без да ме питат ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
vstoykov
преди 7 години
Да, тогава бяхме млади и тревата беше по-зелена...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
melon
преди 7 години
Колко си беше хубав интернет преди 15 години!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още