IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кампанията на Байдън продължава в TikTok, въпреки че подписа закона срещу услугата

Според екипа на американския държавен глава кампанията се води при засилени мерки за сигурност в платформата

14:16 | 25.04.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Кампанията на президента Джо Байдън твърди, че ще продължи да използва акаунта си в TikTok, въпреки че държавният глава подписа законопроекта, който принуждава компания майка ByteDance да продаде американския си бизнес или услугата ще бъде блокирана в магазините за приложения в САЩ, превръщайки го в закон, пише Bloomberg.

Условието беше включено в пакета за чуждестранна помощ, който дава зелена светлина на отдавна забавилата се помощ за Украйна и Израел. Байдън изрази подкрепа за усилията за продажба или забрана на приложението поради опасения относно сигурността и поверителността на данните на американците, дори преди да бъдат обвързани с пакета.

Кампанията включва засилени мерки за сигурност, докато използва видео платформата, включително чрез публикуване от отделни устройства, твърдят представители на екипа на Байдън, който са пожелали да останат анонимни. По думите им присъствието в приложението е част от стратегията за достигане до избирателите на възможно най-много места, включително и онлайн.

TikTok има над 170 млн. американски потребители, твърди компанията. Платформата има значителен брой гласоподаватели от Поколението Z и милениалите – особено важни групи за демократите, що се касае до изборите.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че намерението на администрацията не е да забрани платформата, а по-скоро тя да бъде закупена от американски собственик, така че вече да не се контролира от Китай.

„Не искаме да видим забрана“, коментира тя пред репортери. „Вече има американски инвеститори, които имат желание и се интересуват“.

Представител на президентската кампания на Доналд Тръмп не е отговорил веднага на запитването за коментар дали планират да използват TikTok във връзка с изборите през 2024 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 25.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още