IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световното в Бразилия с рекорден интерес в интернет

От началото на годината най-големият футболен форум е споменат 19 милиона пъти в социалните мрежи, сочи проучване на Adobe

17:02 | 22.06.14 г.
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Световното първенство по футбол в Бразилия ще се превърне в спортното събитие с най-голямо присъствие в социалните мрежи,  се казва в резултатите от онлайн маркетинговото проучване Digital Index на компанията Adobe, пише CNN Money. Футболният шампионат, който ще продължи един месец, вече изпреварва Зимните олимпийски игри в Сочи и финалите на шампионата по американски футбол Супер Боул, що се касае до присъствието му в социалните мрежи. Най-известните футболисти, като нападателят на националния отбор на Португалия – Кристиано Роналдо, се споменават милиони пъти в мрежата всеки ден.

От началото на годината Световното първенство по футбол е споменато 19 милиона пъти в блоговете и социалните мрежи, които Adobe е наблюдавала. Сред избраните се открояват Facebook, Google+, Reddit, Twitter, Instagram и YouTube.

Дискусията е по-глобална от тази за Олимпиадата в Русия, казват от Adobe, и общхваща потребители от 230 страни. Хората от Япония са най-запалените коментатори, като те са отговорни за близо две от всеки пет споменавания. САЩ е точно след Бразилия – американските потребители са допринесли с 8% от всички постове, свързани със Световното първенство по футбол.

Отношението на страната домакин се отразява и на настроенията по улиците на Сао Паоло, където протестиращи демонстрират несъгласието си с цената, която правителството плати за организирането на Световното първенство – 11 млрд. долара. От Adobe уточняват, че 42% от постовете, свързани с игрите, изразяват чувство на “тъга, ярост и отвращение.”

Футболните мачове от Световното първенство в Бразилия се очаква да привлекат и рекорден зрителски интерес по телевизията. Според експерти те ще бъдат гледани от общо 3.6 милиарда души.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още