IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Thomson Reuters продава част от бизнеса си за 3,55 млрд. долара

Медийната корпорация продава отделите си в сферата на интелектуалната собственост и науката

15:47 | 11.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Мултинационалната медийна корпорация Thomson Reuters, собственик на Ройтерс, съобщи, че е договорила продажбата на бизнесите си в сферата на интелектуалната собственост и науката на компаниите за частни капиталови инвестиции Onex и Baring Private Equity Asia за сумата от 3,55 млрд. долара в брой, съобщава Ройтерс.

Продаваният бизнес осигурява информация в сферата на интелектуалната собственост и науката и свързани с тях инструменти и услуги на правителства, университети и компании.

Thomson Reuters заяви в понеделник, че ще използва 1 млрд. долара от нетните постъпления за обратно изкупуване на акции, изплащане на част от дълга си и инвестиции в други свои бизнеси.

През ноември компанията съобщи, че проучва стратегическите опции за подразделението, което през 2014 г. постигна приходи от около 1 млрд. долара.

С приключването на тази продажба Thomson Reuters ще се фокусира по-сериозно върху дейността си в пресечната точка между световната търговия и регулациите“, заяви главният изпълнителен директор Джим Смит, цитиран от Bloomberg.

Базираната в Ню Йорк Thomson Reuters консолидира начина, по който предоставя услуги, за да спести пари, след като изгуби пазарен дял заради финансовата криза, сочи Bloomberg Intelligence.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още