IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Академия за финансови анализатори“ – програма и всичко, което трябва да знаете

16:00 | 02.06.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
„Академия за финансови анализатори“ – програма и всичко, което трябва да знаете

Програмата за лекционната част в новия дигитален курс по бизнес журналистика на Investor.bg вече е известна. След като в края на май беше поставено официално началото на образователната инициатива „Академия за финансови анализатори“ на ВУЗФ и Investor.bg, сега, на 3 юни от 11 часа, ще се проведе и втората лекция от нея.

В рамките на около 1 час главният редактор на Investor.bg и водещ на UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов ще запознае всички, които искат да се специализират в сферата на финансовата журналистика, с най-важните стъпки при отразяването на финансови новини – от възникването на идеята за създаването им до тяхното публикуване в онлайн пространството. По време на лекцията на 3 юни Бойчо Попов ще разкаже още кои пазари и показатели е важно да се следят и могат да бъдат ценен източник на информация.

Всеки, който иска да се специализира в сферата на бизнес журналистиката, може да проследи тази и всички останали лекции от програмата на живо в каналите в социалните мрежи на Investor.bg и ВУЗФ, всеки четвъртък, от 11:00 часа. Последната лекция от дигиталния курс ще се проведе на 8 юли. Вижте и всички теми на лекциите, както и кога може да ги гледате:

·     Как се отразяват финансови новини – от идеята до излизането онлайн – на 3 юни от 11 часа

·     Петте F на Bloomberg – на 10 юни от 11:00 часа

·     Лийдът от 4 параграфа – на 17 юни от 11:00 часа

·     Покажи, не разказвай! – на 24 юни от 11:00 часа

·     Добрият разказ има значение – на 01 юли от 11:часа

·     Отразяване на икономиките – петте важни елемента и как ги измерваме – на 08 юли от 11:00 часа

За да бъде „Академия за финансови анализатори“ максимално полезна за участниците, всеки, който има конкретен въпрос по темите от програмата може да го зададе на съобщение в социалните мрежи на ВУЗФ и Investor.bg, както и на имейл marketing@vuzf.bg.  

На 1 август ще започне и вторият етап от проекта, в рамките на който всеки ентусиаст ще има възможност да спечели безплатна магистратура по Финанси във ВУЗФ, както и стаж в икономическия сайт Investor.bg и в единствената бизнес телевизия в България – Bloomberg TV Bulgaria. За целта той ще трябва да напише и изпрати есе по една от три предварително посочени теми, което ще бъде оценено от утвърдени икономически журналисти от Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria. Очаквайте подробности за него съвсем скоро!

Инициативата „Академия за финансови анализатори“ на Investor.bg се организира съвместно с бизнес университета ВУЗФ по повод 20-тата годишнина на икономическата медия. Нейната мисия е да помогне на млади таланти с интерес към финансовата и икономическата журналистика да обогатят знанията си и да се специализират, учейки се от най-добрите бизнес журналисти в България и техния опит.

Запис на първата лекция ще откриете на: https://www.facebook.com/Investor.bg/videos/177644134167272.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 2 години
Най-важното - Гугъл транслейт до откат, нали Бойче? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още