IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FT: Twitter е в преговори за придобиване на SoundCloud

Микроблогинг платформата се опитва от няколко години да стъпи на пазара на стрийминг на музика

15:37 | 05.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Главният изпълнителен директор на SoundCloud Александър Люнг. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на SoundCloud Александър Люнг. Снимка: Ройтерс

Платформата за микроблогинг Twitter Inc. е в преговори за придобиване на базираната в Берлин онлайн музикална платформа SoundCloud в опит да добави и музикални услуги към портфолиото си, пише британският вестник Financial Times, позовавайки се на собствени източници.

През последните няколко месеца Twitter разглеждаше различни възможности за придобиване на стойност милиарди долари. Сред потенциалните цели бе и услугата за излъчване на музика Spotify и интернет радиото Pandora, припомня Financial Times. Микроблогинг платформата се опитва от няколко години да стъпи на пазара на стрийминг на музика и през миналата година пусна услугата Twitter Music. Тя обаче не успя да набере скорост и беше прекратена преди няколко седмици.

SoundCloud е аудио платформа, която позволява на потребителите да качват, записват и споделят музиката си. Тя работи от 2007 година и непрекъснато увеличава потребителската си база. Услугата е популярна преди всичко сред музиканти и диджеи и вече има над 250 млн. потребители, а привлеченото през януари финансиране от 60 млн. долара я оценява на над 700 млн. долара. Soundcloud се подкрепя от редица фондове за рисков капитал, сред които Union Square Ventures, Index Ventures и Kleiner Perkins.

Компанията разширява агресивно капацитетите си, за да може да предлага и мултимедийно съдържание. През миналата година SoundCloud придоби австралийския музикален старт-ъп с едва трима служители We Are Hunted.

За интерес на Twitter към SoundCloud първоначално писа технологичният сайт Recode още преди няколко седмици.

Подновеният интерес на Twitter към сектора се случва в момент, в който Apple направи най-голямото си придобиване, купувайки производителя на слушалки и оператор на стрийминг услуга Beats за 3 млрд. долара.

Най-голямото засега придобиване на Twitter е сделката за MoPub Inc – компания, специализирана в изграждането на реклами за мобилни платформи, за 300 млн. долара през септември 2013 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още