IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Достъпът до Google във Виетнам беше спрян временно

Част от потребителите са били пренасочени към сайт, предлагащ услуги за хакерски атаки

16:54 | 23.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Достъпът до Google във Виетнам беше прекъснат за кратко в понеделник, обявиха от компанията, допълвайки, че някои от потребителите са били пренасочени към уебсайт, който продава услуги, използвани за кибератаки, пише Wall Street Journal.

"За кратък период днес някои хора имаха проблем да се свържат с google.com.vn или са били пренасочени към друг уебсайт“, заяви говорителят на Google. “В контакт сме с организацията, която отговаря за управлението на този домейн и проблемът ще бъде решен“.

Говорителят подчертава, че услугите на Google, като Gmail, не са били засегнати. Потребители във Виетнам посочват, че проблемът с достъпа до Google е продължил няколко часа.

Част от посетителите на сайта са били пренасочени към друг, който показва мъж, който е изправен пред огледала и се снима с iPhone.

"Хакнато от Lizard Squad”, гласи текстът в горната част на страницата, както и на профила в Twitter на групата със същото име.

Не е ясно дали става дума за същата хакерска група, която пое отговорност за кибератаката срещу сървърите за игри на Sony и Microsoft. Група, наричаща себе си Lizard Squad пък пое отговорност за спирането на достъпа до интернет страницата на Malaysia Airlines. 

Текстът посочва и уебсайт, на който се продават услуги, използвани за хакерски атаки, включително в случаите, в които хакерите се опитват да свалят сайтове, като свързват голям брой компютри едновременно към тях. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още