IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google издава колко оригинален е костюмът за Хелоуин

Ползва се инструментът Google Trends, който оценява колко често потребителите търсят данни за дадени костюми

09:04 | 30.10.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Който ще се преоблича за Хелоуин, би искал преди всичко едно – да бъде оригинален и индивидуален. Но честно е трудно да се разбере в какво или кого ще се пременят останалите посетители на дадено парти – дали ще се озовеш сред зомбита или стадо вампири?

В Google са помислили за възможността как подобна ситуация би могла поне отчасти да се избегне. В малък сайт на име Frightgeist търсещите костюми ще получават съвети какви облекла са особено любими през тази година.  

За данните създателите ползват инструмента Google Trends, който оценява колко често потребителите търсят данни за дадени костюми. Наистина оценката се ограничава над топ търсенията в САЩ, но резултатите могат да бъдат полезни и тук.

Който например мисли, че ще бъде оригинален с костюм на Харли Куин, ще разбере с огорчение, че и други мислят така. Героят от комикса за Батман в момента е лидер в ранглистата. В нея се появяват освен добре познатите пирати, вещици и вампири и такива фигури, които са по-често срещани в парковете на Disney. Много американци искат да се преоблекат като Мики и Мини Маус, някой Миньон или Супер Марио.

Сайтът предоставя опцията потребителят да се осведоми за любими костюми в определени региони или в цялата държава, но предоставя и данни за популярността на определени фигури през годините. Така например се оказва, че Дарт Вейдър се радва все още на търсене, но през последните десет години интересът към него отслабва.

Ако потребителят не е доволен от наученото във Frightgeist или намери всички споменати там костюми за твърде неоригинални, може да се вдъхнови чрез работите на редица фотографи, създатели на костюми или гримьори. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още