IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на Verizon надминаха очакванията

Компанията очаква още по-силен ръст на броя на клиентите си през четвъртото тримесечие

16:29 | 17.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сделката с Vodafone ще се окаже печеливша за Verizon.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс&nbsp;</em></p>

Сделката с Vodafone ще се окаже печеливша за Verizon. Снимка: Ройтерс 

По-силни от очакванията на анализаторите данни за приходите и печалбата за второто тримесечие на американския телекомуникационен концерн Verizon Communications Inc оскъпиха в предборсовата сесия акциите на компанията с 3%, предаде Ройтерс.

Verizon Wireless е спечелил нови 927 хил. потребители през тримесечието – прогнозата на Wall Street беше за около 1 милион клиенти - в диапазона между 900 хил. и 1,2 милиона. В момента Verizon се намира в процес на изкупуване на акциите на партньора си Vodafone Group Plc в досегашното им общо дружество Verizon Wireless. Мегасделката, с която операторът е на път да циментира преднината си пред  AT&T, е на стойност 130 млрд. долара. 

Verizon отчете печалба от 5,6 млрд. долара, което се равнява на ръст от 30%. Голяма част от тези пари обаче Verizon ще трябва да преведе на Vodafone, така че на акционерите на американския концерн ще им останат само 2,2 млрд. долара, или по 78 цента на акция, сравнена с 1,59 милиарда долара, или 56 цента за акция година по-рано. Това се равнява на 40%-ен ръст на годишна база. 

Приходите са се покачили до 30,28 млрд. долара от 29,01 долара. Анализаторите предвиждаха приходите да са в размер на 30,16 млрд. долара.

Компанията обяви, че очаква ръстът на клиентите на безжичната мрежа да се засили през четвъртото тримесечие.

Цената на акциите ѝ се покачи с 3% преди официалното отваряне на борсата до 48,65 долара за акция, след като приключи редовната сесия на нюйоркската борса в сряда при ниво от 47,25 долара за брой. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още