IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WhatsApp поглежда смело към гласовите съобщения

Целта пред приложението за мобилни съобщения е достигането на 1 млрд. потребители

09:46 | 25.02.14 г.
WhatsApp поглежда смело към гласовите съобщения

Най-популярното приложение за мобилни съобщения в света – WhatsApp, възнамерява да разшири своята продуктова линия чрез предоставяне на гласови повиквания за своите 450 млн. потребители в глобален мащаб.

Смелата стъпка е поредното предизвикателство за телекомуникационните оператори по света, пише WBP Online. Планът на дружеството вероятно е провокиран от скорошното придобиване на приложението, което бе закупено от Facebook за сумата от 19 млрд. долара. Сделката бе най-голямата в сектора от 2001 г. насам.

Според изпълнителния директор на WhatsApp Ян Кум гласовите услуги трябва да влязат в употреба за Android и iPhone още тази пролет, докато иновацията за телефоните на Blackberry, Microsoft и Nokia ще се появи по-късно.

Кум също така подчерта, че целта пред WhatsApp чрез възможността за гласово набиране е достигането на 1 млрд. потребители.

"Ние сме водени от мисията, че хората трябва да бъдат в състояние да поддържат връзка навсякъде и изгодно", посочи Кум по време на Mobile World Congress в Барселона.

Освен това, WhatsApp вероятно ще постигне споразумение за сътрудничество с Deutsche Telekom. По-рано също на събитието в Барселона най-големият германски оператор оповести готовността си за евентуален съюз с доставчика на мобилни услуги.

Членът на Борда на директорите на Deutsche Telekom Клаудия Немат дори заяви, че базираната в Бон телекомуникационна компания може да си партнира с WhatsApp в пазари като Румъния.

"Ние не вярваме, че един единствен модел ще успее, а се насочваме към съвместно предоставяне на услуги", посочи Немат по време на конференцията в Барселона.

"Какво ще изберете, зависи от вашата възрастова група и доколко неприкосновеността на личния живот е важна за вас", добави тя.

Повече новини от Mobile World Congress очаквайте от специалния пратеник на Investor.bg Бойчо Попов!

Още от технологичния сектор вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още