IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoftBank преговаря за придобиването на DreamWorks?

Японската компания, която спечели 4,6 млрд. от IPO-то на Alibaba, може да плати сума, оценяваща американското филмово студио на 3,4 млрд. долара

15:17 | 29.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
SoftBank преговаря за придобиването на DreamWorks?

Японската телекомуникационна и интернет компания SoftBank води преговори за придобиването на американското филмово студио DreamWorks, пише CNBC, позовавайки се на информация на запознат с въпроса източник.

Преговорите са отразени първо от списанието Hollywood Reporter, което цитира неизвестен източник, според който евентуалната сделка би оценила DreamWorks на 3,4 млрд. долара. В публикацията се казва, че SoftBank е предложила по 32 долара за акция на DreamWorks, което е сериозна премия, имайки предвид цената от 22,36 долара на акция на филмовото студио в края на борсовата сесия в петък.

Купувайки DreamWorks, SoftBank ще се превърне във втората технологична компания, която купува холивудско студио, след като Sony купи Columbia Pictures през 1989 г. Японският телеком е известен с това, че не се притеснява да комбинира различни бизнес дейности.

Миналата седмица SoftBank получи свежи финанси от първичното публично предлагане (IPO) на Alibaba, в която държи дял от 32%, с което е най-големия акционер. Японската компания спечели 4,6 млрд. от IPO-то. Преди това тя се опитваше да купи мобилния оператор T-Mobile, но се отказа заради опозицията на антитръстовите регулатори в САЩ.

Говорител на SoftBank обяви, че компанията няма да коментира слуховете за сделката с DreamWorks. Представител на DreamWorks не бе намерен за коментар.

DreamWorks не се намира в най-добрия си период в последно време като акциите на компанията са поевтинели с 37% от началото на годината заради двете поредни тримесечия на загуби, продиктувани от слабото представяне на продукцията „Mr. Peabody & Sherman” и притесненията на инвеститорите относно производствените разходи на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още