IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Terra Peregrin отправи оферта за придобиването на Portugal Telecom

Консолидацията на бразилската телекомуникационна индустрия засяга и някои европейски страни

16:34 | 11.11.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Фирма, контролирана от дъщерята на президента на Ангола, предлага 1,2 млрд. евро за придобиването на Portugal Telecom - холдинг, който притежава дял в бразилския телекомуникационен оператор Oi, пише Wall Street Journal.

Terra Peregrin, управлявана от Исабел дос Сантос, обяви късно в неделя, че ще плати 1,35 долара за акция на Portugal Telecom при условие, че придобие повече от 50% дял от компанията.

Офертата е част от сложна операция в рамките на напредващата консолидация на бразилската телекомуникационна индустрия, която засяга и някои европейски страни.

В допълнение към своя дял от 25,7% от Oi, Portugal Telecom притежава 900 млн. евро в дългови ценни книжа, издадени от RioForte Investment, подразделение на португалския конгломерат Espirito Santo International.

Portugal Telecom прехвърли своите активи във фиксирани и мобилни технологии на Oi, когато двете компании се сляха в края на миналата година.

Отделно от това в началото на ноември Oi получи предложение от базираната в Люксембург Altice да купи PT Portugal - португалското подразделение на оператора, за около 7 млрд. евро.

Ако офертата на Terra Peregrin постигне успех, това може да усложни плановете на Oi да продаде акциите на португалския телеком, тъй като Portugal Telecom има право на вето върху всяка подобна продажба.

По време на подаването на документите към пазарния регулатор в Португалия, Terra Peregrin заяви, че ще предложи на Portugal Telecom планираното сливане с Oi да продължи, макар че графикът за това може да претърпи известни промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още