IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апелативен съд намали глобата за копиране на iPhone от Samsung

Apple ще получи с 382 млн. долара по-малко, тъй като външният вид на телефона не може да получи правна защита

20:27 | 18.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Апелативен съд намали глобата за копиране на iPhone от Samsung

Aпелативен съд в САЩ днес е отменил част от глобата в размер на 930 млн. долара, която Apple си осигури от Samsung през 2012 г. заради нарушени патенти, включително за дизайн и външен вид, съобщава Ройтерс.

Apple тогава обаче не успя да издейства съдебна забрана за продажба в САЩ на телефоните на Samsung, нарушаващи патентите й. Телефоните вече не се предлагат на пазара. 

Вашингтонският съд потвърди решението на съда в Сан Хосе, Калифорния, но постанови той да преразгледа част от глобата (382 млн. долара), наложена заради обвиненията на Apple, че Samsung е копирал външния вид на iPhone, с което уронва нейната марка и връзка с клиентите.

Апелативният съд заявява, че характеристиките, относно които Apple настоява за обезщетение не могат да получат такава правна защита, тъй като са свързани с функционирането на телефона. Такава защита би дала на компанията вечен монопол върху тези характеристики.

От Samsung казаха тогава в своя защита, че не трябва да плащат такава глоба „заради производството на правоъгълен телефон със заоблени краища и плосък тъч-скрийн екран“, окачествявайки тези функции като основни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още