IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber пуска нова услуга в Пекин, от която няма да печели

People's Uber вече е в тестов период

14:51 | 05.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Uber Facebook Page</em></p>

Снимка: Uber Facebook Page

Някои хора критикуват алтернативната услуга за споделяне на автомобили Uber за това, че таксите ѝ са доста високи, както и за повишаването на цените в момент, в който търсенето е високо.

Но в началото на юли компанията разкри, че услугата, която предлага, е „по-евтина от което и да било такси в Ню Йорк“ след като намали цените си с 20 на сто. Освен че сваля цените си, Uber пуска нова услуга в Пекин, от която няма да печели нищо, пише VentureBeat.

Фирмата обяви новата си програма People's Uber чрез публикация в блога си в понеделник.

„People's Uber носи обещаващи иновации, подходящи за град с мащаба на Пекин“, посочва Бен Чъан в съобщението. По думите му чрез използване на приложението хората ще могат лесно да споделят колите си. Пътниците пък ще покриват само разходите на шофьора.

Самото пътуване „никога досега не е било толкова удобно и достъпно“, допълва Чъан.

Потребители на услугата ще могат да оценяват шофьорите след всяко пътуване. Детайлите за маршрутите ще могат да се виждат чрез влизане в системата на Uber, а самите автомобили са застраховани и регистрирани по пекинските стандарти.

Новата услуга, която е в пробен период в момента, би могла да помогне на компанията да се отличи от Lyft, Sidecar и другите си конкуренти. Uber пусна конвенционалната си услуга в Пекин още през миналия месец, но сега компанията звучи много развълнувана за новата си разработка.

„Очакваме с нетърпение новия начин, по който People's Uber ще свърже жителите на Пекин“, посочва Чъан.

В понеделник пък стана ясно, че американската компания стъпва и на българския пазар. Тя вече е обявила три свободни позиции за София - генерален мениджър, мениджър на дейността и логистиката и софтуерен инженер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още