IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft разкрива подробности за Windows 10

В сряда главният изпълнителен директор на компанията ще разкрие какво да очакваме от новата операционна система

13:01 | 20.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сатя Надела. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Сатя Надела. Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела прекара първата си година на тази позиция, опитвайки се да направи компанията по-малко зависима от Windows.

Тази седмица Надела ще представи новата версия на прочутия продукт на Microsoft, който има ключова роля за развитието на фирмата през годините, пише Wall Street Journal.

В сряда главният изпълнителен директор и други представители на компанията се очаква да разкрият повече подробности за операционната система Windows 10, която трябва да бъде пусната на пазара по-късно тази година.

Microsoft ще обясни как Windows ще работи по-безпроблемно с промените в популярния софтуер Office и със системата на конзолата Xbox. Очаква се да бъде представен и нов уеб браузър, както и възможност за гласово активиране на дигитален асистент.

Windows обаче вече е душата на Microsoft и Надела си спечели поздравления за това, че успя да изведе на преден план други продукти като Office и Azure. Но операционната система остава един от стълбовете в стратегията на компанията и пряко или косвено е източник на около 80% от печалбата ѝ.

Залозите за Windows 10 са особено високи, защото тя трябва да реши няколко проблема, свързани с предишната версия на операционната система.

Microsoft се надява, че Windows 10 ще изпълни дългогодишното ѝ обещание за създаването на единен софтуер за персонални компютри, таблети, смартфони и за конзолата Xbox. Тези продукти имат четири доста различни операционни системи и обединяването им не е лека задача.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още