IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сбогом, Internet Explorer!

Прочутият браузър остава в историята, но ще го замести нов

16:49 | 17.03.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Internet Explorer Facebook page</em></p>

Снимка: Internet Explorer Facebook page

Въпреки че Microsoft правеше намеци, че марката Internet Explorer си отива, едва сега компанията потвърди, че ще използва ново име за следващия си браузър, с кодово име Project Spartan, пише The Verge.

В момента производителят на софтуер разработва нов бранд и ново име на наследника на Internet Explorer, разкри маркетинг директорът на Microsoft Крис Капосела.

„В момента проучваме какъв да бъде новият бранд или новото име на браузъра ни за Windows 10”, коментира той. „Ще продължим да имаме Internet Explorer, но също така ще имаме нов браузър, наречен с кодовото име Project Spartan. Трябва да му измислим име“.

Internet Explorer все още съществува за някои версии на Windows 10, но новият проект ще бъде обявен отделно и ще бъде основен браузър за операционната система. Microsoft неуспешно се опита да се справи с негативния образ на Internet Explorer през последните няколко години. За целта компанията заложи на поредица от забавни кампании, подиграващи се с Internet Explorer 6. Те обаче не подобриха положението, а бившият шеф на отдела, отговарящ за браузъра, напусна фирмата през декември, което сигнализира за нова ера в историята на продукта.

Microsoft тества различни имена, проучвайки пазара, но все още не е ясно кога ще разкрие окончателното название на наследника на Internet Explorer. Съдейки по собственото проучване на компанията, тя вероятно ще се опитва да избяга възможно най-далеч от стария си браузър и най-вероятно към името на новия продукт ще е прикрепена думата Microsoft.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
Илко
преди 9 години
Най-добре е Хромът. Мозилата наскоро пак я пуснах , пак бъгава. Опера не съм използвал отдавна(последно си беше добър браузър, след хрома според мене, Сафарито не ми харесва)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
redcretin
преди 9 години
Кралят умря, да живее краля!Готино е че след Кортана виждаме и Спартан, явно М$ са си взели поука - а и винаги са били добри в продажбите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 1
vinsa
преди 9 години
Браузъра няма да е нов, ще си е стария браузър с ново име, явно маркетинговият им отдел са решили, че по-ефективно ще е да наложат нещо с ново име, отколкото да се опитват да подобрят репутацията на старото име. Това е ценен урок за всички - веднъж осереш ли се, цял живот ще те преследва гафа. Пазете си репутацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 4
balkando
преди 9 години
От 7-*** версия насам, IE е доста добър. Самият факт, че почти всички познати занимаващи се с интернет сигурност, ползват за работа и банкиране IE, а за развлечение останалите браузъри според лични предпочитания, е показателен.Майкрософт са в правото си, естествено, да правят каквито искат промени и грешки. Техен си е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 6
vzhekoff
преди 9 години
Малко измислена е всичко това за експлоръра. Последните версии на лисицата са пълен дизастър. Хромът си си е хром (куц) по принцип, операта само е по-приятна. За епълските неща няма какво да говорим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 1
Longin
преди 9 години
един стар виц, от времето на пета версия:Internet : Explorer - 5:0
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още