IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple Maps е ползвана три пъти повече от Google Maps на iPhone

Услугата за картографиране на Google обаче остава по-популярна в световен план

15:33 | 08.12.15 г. 4
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Когато Apple Maps дебютира заедно с iOS 6, си навлече значителни критики за неточностите в картографските данни, грешките и липсата на информация, както и странните образи на 3D картите. Много потребители предпочетоха да не обновяват операционните си системи до iOS 6 заради недостатъците на приложението. В крайна сметка ползването на iOS 6 скочи с 29%, откакто Google пусна приложението Maps в платформата на Apple. Три години по-късно компанията разкри пред Associated Press, че Apple Maps сега се използва три пъти повече от Google Maps на iPhone, пише MacRumors.

Apple твърди, че нейната услуга за картографиране сега се ползва три пъти по-често от водещия си конкурент на телефони iPhone и таблети iPad, като всяка седмица получава повече от 5 млрд. запитвания, свързани с карти.

Компанията за проучвания comScore твърди, че Apple има скромна преднина пред Google, когато става дума за ползването на услугите на iPhone в САЩ. Тук трябва да отбележим, че comScore следи колко хора използват услугата в рамките на месеца, а не колко често го правят.

Въпреки че до голяма степен използването на Apple Maps може да се припише на факта, че това е вградено приложение, се забелязва, че много потребители, които някога са се отказали от него, сега са започнали отново да го ползват.

Макар че Apple държи преднината в iOS по отношение на картографирането, Google все още има водеща позиция сред притежателите на смартфони в САЩ, тъй като Google Maps има два пъти повече потребители от Apple Maps. Това се дължи преди всичко на факта, че Apple Maps е достъпна единствено на iOS, а Google Maps се поддържа и от iOS, и от Android.

През последните години Apple положи големи усилия, за да подобри своята картографска услуга. Apple купи компании като фирмата за GPS-и Coherent Navigation и тази за картографиране – Placeable. Освен това разшири своите вътрешни екипи и сключи сделки за обмен на данни с компании като Foursquare.

Базираната в Купертино Apple засили позициите на Apple Maps, като се сдоби с автопарк, включваш превозни средства за картографиране, които събират важни данни. Освен това компанията предложи нови услуги като Transit directions. Като цяло в момента Apple получава данни „от повече от 3000 ресурса“, свързани с трафика и движението.

Повече новини за технологии можете да видите във видеото на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
ppl
преди 8 години
Вие, деца мои, май не сте чували българската поговорка - Който плаща, той поръчва музиката! А кой плаща, надявам се знаете вече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
hex
преди 8 години
И по мое мнение 80-90 процента от притежателите на айфон предпочитат услугата на Гугъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 0
FNM
преди 8 години
много isheeps..., готови са и в небитието да отидат с любимата маркано евала за невероятни успех в промиването на мозъци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 0
deant
преди 8 години
егати *** заглавие.и без да съм гледал данни мога да ви кажа, че използването на Google Maps е около 80-90% при андроид телефоните, за сметка на Apple Maps 0%
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още