IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo пуска мобилната игра Super Mario Run на 15 декември

Летвата вече е поставена доста високо заради успеха на Pokemon Go

16:07 | 16.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Nintendo ще пусне играта Super Mario Run по целия свят за iPhone и iPad на 15 декември – дългоочакван старт, който ще трябва да прескочи голяма летва след успеха на феномена Pokemon Go това лято, пише Bloomberg.

Играта е първото мобилно предложение, включващо един от най-известните герои на Nintendo. Тя ще бъде безплатна за сваляне, но ще включва възможност за еднократно плащане на 9,99 долара за отключване на всички функции. Освен на английски и японски Super Mario Run ще бъде достъпна и на няколко други езика, обяви Nintendo.

Моделът за привличане на играчи с безплатна версия, а след това с еднократно плащане, е „чудесна стратегия на Nintendo”, твърди Нийл Кемплинг, анализатор на Northern Trust Capital Markets. Много успешни мобилни игри, като Clash of Clans на Supercell, се радват на годишни приходи от потребител в размер на 100 долара.

Акциите на Nintendo повишиха стойността си с 2,4% до 25 445 йени в Токио. От началото на годината цената е скочила с повече от 50 на сто в сравнение с 6% спад на индекса Nikkei 225.

По думите на Кемплинг цената е приемлива, тъй като е същата като месечния абонамент за Netflix или Spotify и е само част от цената на една традиционна игра.

Базираната в Киото компания заяви, че вече е предвидила въздействието на новата игра, което е включено в нейната прогноза за текущия фискален период. Super Mario Run ще стане достъпна и за устройства с Android на по-късен етап.

Дебютът на играта следва изключителния успех на Pokemon GO от това лято, която беше разработена за Android и iOS от базираната в Сан Франциско Niantic с помощта на Nintendo, и е свалена стотици милиони пъти, според разработчика.

Повече по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още