IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber премахва една от спорните си функции

Компанията се опитва да подобри имиджа си сред потребителите

18:30 | 31.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Uber Technologies спира остро критикувана функция от своето мобилно приложение, която ѝ позволяваше да следи пътниците до пет минути след пътуването, обяви шефът на компанията по сигурността пред Ройтерс.

Всичко това се случва на фона на опитите на компанията за споделено пътуване да се пребори с лошата си репутация от гледна точка на поверителността на потребителските данни, пише CNBC.

Промяната, която възстановява възможността хората да споделят данни за локацията си само докато използват приложението се очакваше да бъде пусната и за потребителите на iPhone на Apple още тази седмица.

Същевременно ходът е свързан и с опитите на Uber да се възстанови сред серия от кризи на фона оставката на главния изпълнителен директор Травис Каланик и на няколко други висши мениджъри. Дара Косровшахи, главният изпълнителен директор на компанията за онлайн резервации за пътувания Expedia, ще поеме ръководния пост в Uber.

Ъпдейтът, свързан с локацията, не е свързан с промените в ръководството, твърди Джо Съливан, главният директор по сигурността на Uber. Съливан и екипът му от около 500 души работят по засилване опазването на неприкосновеността на данните в Uber, откакто той се присъедини към екипа през 2015 г.

Нова версия на приложението от миналия ноември премахна опцията потребителите да ограничават събирането на данни само когато приложението се ползва. Вместо това то ги принуждава да изберат между две възможности - да позволяват на Uber постоянно да събира данни за местоположението им или да не събира изобщо.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още