IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bumble, популярният конкурент на Tinder, губи лидера си 

Президентът Тарик Шаукат се оттегля от поста си и ще премине на консултантска позиция

09:28 | 31.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Президентът на Bumble Inc. Тарик Шаукат се оттегля от поста си и приложението за запознанства ще търси негов заместник. 

Шаукат е президент на базираната в Остин компания от юли 2020 г. Bumble, чието едноименно приложение за запознанства е известно с това, че позволява на жените да направят първата крачка в дискусията между съвпаднали профили, стана публична компания през 2021 г. Акциите на фирмата се сринаха с 22% през тази година. 

Главният изпълнителен директор Уитни Улф Хърд отдаде заслуженото на Шаукат за това, че е надзиравал „успешното първично публично предлагане, както и че е помогнал за мащабирането на нашите марки в световен мащаб“. 

Шаукат ще премине на консултантска позиция от 1 септември, докато компанията търси нов изпълнителен лидер, съобщи Bumble в регулаторно заявление. 

По-рано този месец компанията обяви, че очаква приходи за второто тримесечие в размер на 258 млн. долара, което е малко по-добре от средната оценка на анализаторите за 256,7 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 31.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още