IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Insight Enterprises придобива софтуерната компания Amdaris, която има офис и в София

Над 800 души ще се присъединят към екипа на Insight

13:17 | 23.08.23 г.
Снимка: Pexels.com
Снимка: Pexels.com

Интеграторът на решения Insight Enterprises, който е част от Fortune 500, обяви, че придобива Amdaris – международна компания за разработка на софтуер и дигитални услуги, която е базирана във Великобритания и има центрове в няколко града в Източна Европа, включително в София, като има планове за растеж в Пловдив и Варна.

Чрез тази сделка Insight разширява своето портфолио, залагайки на компания, която е сертифициран партньор на Microsoft-Gold от повече от десетилетие и има над 800 души екип с експертиза в предоставянето на въшни екипи за изработка на корпоративни и потребителски софтуерни приложения.

Според уебсайта на Amdaris тя разполага с офиси във Великобритания, Молдова, Румъния, България, Украйна и Обединените арабски емирства.

Самата Insight Enterprises има над 13 хил. служители по целия свят и 35 години опит в ИТ сферата.

По думите на президента и главен изпълнителен директор на Insight Джойс Мълен придобиването е част от важен етап за компанията, като чрез него тя ще разшири значително своята дейност и ще може да предложи по-широка гама от услуги и решения на клиенти в Европа, Близкия изток и Африка.

Президентът на Insight за този регион Адриан Грегъри смята, че благодарение на придобиването Insight ще успее да подобри позицията си като интегратор на решения и ще даде повече възможности за разработка на приложения и дигитално консултиране на своите клиенти.

„Клиентите на Amdaris, от своя страна, получават достъп до експертизата ни в сферата на облачните технологии, обработката на данни, изкуствения интелект, киберсигурността и интелигентните периферни изчисления (intellgent edge), допълнително обусловена от дългогодишните отношения на Insight с повече от 6000 технологични партньори по целия свят“, коментира той.

По думите му бизнес светът се променя постоянно, а ИТ продуктите и услугите са особено важни, защото всеки бизнес трябва да се дигитализира бързо.

Armstrong Teasdale LLP е правен съветник на Insight, а Amdaris е представляван от TLT LLP. От своя страна, KPMG е изключителен финансов съветник на Amdaris по сделката. PCB Partners пък е съветник по сливания и придобивания на Insight.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 23.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още