IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силното търсене на облачни услуги накара Salesforce да повиши прогнозата си

Резултатите на компанията засилиха оптимизима, че бизнесът е готов да харчи повече за технологии

15:15 | 30.11.23 г. 1
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Salesforce повиши прогнозата за годишната си печалба, а резултатите ѝ за третото тримесечие надминаха очакванията на Wall Street, възползвайки се от силното търсене на облачни и бизнес продукти в една несигурна икономика, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията се повиши със 7% след края на борсовата търговия в сряда, след като компанията прогнозира приходи и печалба за четвъртото тримесечие, които се оказаха над очакванията. Това засили оптимизма, че разходите за технологии набират скорост през втората половина на годината, докато инфлацията се охлажда.

Сега компанията очаква годишната ѝ коригирана печалба да е между 8,18 и 8,19 долара на акция спрямо по-ранна прогноза за 8,04 и 8,06 долара на акция.

Това също така подсказва, че стремежът към рентабилност се отплаща на компанията, която спечели пазарен дял предимно чрез придобивания и чрез разширяване на продуктовото си портфолио.

През септември Salesforce заяви, че ще наеме над 3000 души в различни бизнес звена, след като през януари съкрати 10% от работните си места, за да тласне нагоре маржовете.

През септември компанията пусна своя инструмент с генеративен изкуствен интелект Einstein Copilot, който може да обобщава видео разговори и да генерира имейли за различни цели в пакет от приложения, включително Slack и Tableau.

Salesforce очаква коригираната ѝ печалба за четвъртото тримесечие да е в диапазона от 2,25 до 2,26 долара на акция спрямо средна прогноза за 2,17 долара.

Компанията прогнозира приходи между 9,18-9,23 млрд. долара, като средната стойност надхвърля прогнозите за 9,21 млрд. долара по данни на LSEG.

Приходите на компанията за четвъртото тримесечие надминаха с малко очакванията, докато коригираната печалба от 2,11 долара на акция надхвърли прогнозите с 5 цента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 30.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
evlogi
преди 4 месеца
Несигурна икономика? Б,ахти папагалското повтаряне на тъ.пи клишета.Американската икономика се повиши на годишна база с 5.2% през същото това тримесечие, и на това Ройтерс му викат несигурна икономика?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още