IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Viber пуска нова AI функция за обобщаване на групови чатове

Идеята е да се спести време на потребителите

12:11 | 11.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Viber
Снимка: Viber

Изкуственият интелект на OpenAI се пренася във Viber – чат приложението пуска нова функция за обобщаване на разговори с непрочетени съобщения в групови чатове, обяви компанията майка Rakuten Viber.

По думите ѝ функцията е разработена с цел да отговори на нуждите на потребителите, които имат все по-ограничено време. Идеята е бързо и безпроблемно да се прави бърз преглед на до 100 непрочетени съобщения в общ чат. Вместо да четат цялата хронология, потребителите вече могат да научат всичко най-важно в кратко обобщение.

Това се случва благодарение на технологията с изкуствен интелект, която успява да извлече всичко най-важно от груповите разговори на потребителя и мигновено да предложи основните акценти.

Услугата се активира лесно – всеки, който влезе в групов чат, в който има непрочетени съобщения, ще получи подкана за получаване на обощение (по избор) на това, което е пропуснал от дискусията.

Самите обобщения се виждат само от потребителите, които ги поискат, така че конфиденциалността да бъде гарантирана. Обобщаването на чатовете с изкуствен интелект не включва никакви идентификатори освен потребителските имена. Това означава, че разговорите не могат да се свързват по външен път с членовете на групата. Самият Viber няма достъп до тези данни и не записва разговорите на своите сървъри, посочва компанията.

Функцията става постепенно достъпна за потребителите в България, Филипините, САЩ, Япония, Украйна и Полша. Планът на Rakuten Viber е да последват и други държави. Услугата разбира повече от 50 езика и поддържа мобилните платформи Android и iOS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 11.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още