IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WSJ: Foxconn назначава 10 000 нови служители заради новия iPhone

Анализаторите спорят дали Apple ще представи новия си смартфон преди лятото, или през есента

11:57 | 16.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Фабрика на Foxconn в Шънджън. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Фабрика на Foxconn в Шънджън. Снимка: Getty Images News

Основният доставчик на американския технологичен концерн Apple – тайванската компания Foxconn, очевидно се подготвя за производството на новото поколение iPhone. 10 000 нови служители са били назначени от края на март в завода на компанията в  Джънджоу - едно от най-важните места за производство на смартфона на Apple, пише Wall Street Journal.

Говорител на Hon Hai Precision, както е официалното име на Foxconn, е заявил само, че броят на служителите е увеличен, за да се отговори на сезонните нужди на клиентите. От "мениджъри, запознати със ситуацията" WSJ е научил, че новите работници са били наети специално за монтажа на следващия iPhone.

"Ние бяхме много заети напоследък, тъй като скоро ще започне масовото производство на новия iPhone", казва ръководителят на Foxconn в Джънджоу. Според Wall Street Journal той има "преки познания за производствените планове на концерна".

Мелницата на слуховете се занимава отдавна с въпроса кога Apple ще представи нов iPhone, който се предполага, че ще се казва iPhone 5S. Двата предшественика бяха представяни през есента. При предишните поколения обаче тази дата винаги бе през лятото.

Някои анализатори и пазарни наблюдатели смятат, че с iPhone 5S Apple ще се върне към традиционния си график. Сред тях са анализаторите Джен Мюнстер -  директор и старши анализатор в Piper Jaffray, и Минг-Чи Куо, които очакват събитие за представяне на новия iPhone през юни и стартирането на продажбите през юли.

Според материала на Wall Street Journal обаче следващият iPhone няма да бъде представен преди лятото. Евентуален старт на производството в началото на този месец няма да остави на Apple много време, за да има достатъчен брой устройства на склад. Въпреки това според по-ранни съобщения в пресата Foxconn е стартирал производството още през миналия месец. 

През февруари Foxconn намали скоростта, с която наема нови служители. Пред News.com тогава концернът съобщи, че значително повече служители, отколкото преди, са се върнали от празниците по повод на китайската Нова година.

По онова време Financial Times обаче писа, че Foxconn е получил по-малко поръчки за iPhone 5, от което ще бъдат засегнати всички фабрики на компанията в Китай, и това е истинската причина за неназначаването на нови служители.

За първото фискално тримесечие Foxconn отчете спад на приходите от 19%. Някои анализатори считат това за доказателство, че търсенето на iPhone и iPad отслабва. Актуални данни за продажбите и на двата продукта Apple ще представи през следващата седмица заедно с отчета си за второто фискално тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още