IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo не се споразумя с IBM за сървърния бизнес

Компаниите не са стигнали до консенсус за цената на звеното

14:10 | 02.05.13 г. 1
Lenovo не се споразумя с IBM за сървърния бизнес

Преговорите между Lenovo и International Business Machines Corp. (IBM) за сървърния бизнес на IBM са се провалили заради разногласия между двете компании за цената, съобщи MarketWatch, като се позова на запознат източник, пожелал анонимност.

“Не беше постигнато споразумение за цената”, коментира източникът на изданието.

IBM не разкрива какви са приходите от звеното, но според Morgan Stanley то е генерирало 4,9 млрд. долара през миналата година.

Някои анализатори смятат, че прекратяването на преговорите вероятно е част от тактиката на двете страни, като сделка е възможно да бъде сключена още през следващите месеци.

IBM се конкурира с Dell и Hewlett-Packard на пазара на х86 сървъри. Придобивайки бизнеса, Lenovo ще може още по-успешно да се конкурира със същите компании, срещу които сериозно напредна в последните години.

Анализатори смятат, че Lenovo може да използва силните си канали и връзки в Китай, за да продава сървъри на един пазар, където все още има високо търсене на хардуер. Така компанията ще си осигури нов източник на растеж и печалби при условие, че продажбите на компютри в глобален мащаб се свива заради конкуренцията на таблетите и смартфоните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Nejchev
преди 10 години
Малко повече инфо за сървърния пазар:http://***.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS23974913
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още