fallback

Ще изкара ли безплатен смартфон Amazon?

Собствениците на гратис телефона ще бъдат задължени да се абонират за Amazon Prime, който струва по 79 долара за година в САЩ

15:51 | 09.09.13 г.
Автор - снимка
Създател

По-високият клас Kindle Fire HD, който в САЩ струва 499 долара. Снимка: Ройтерс

Внимание, Apple и Samsung: според медийни публикации търговският гигант Amazon планира да пусне на пазара нов собствен смартфон – при това безплатно. Компанията вече изпробва стратегията с евтини устройства и тя бе успешна, пише Wall Street Journal.

Преди това бе Kindle Fire за почти без пари, а сега и смартфон за нито стотинка: според медийна публикация Amazon планира радикална промяна на стратегията си за по-евтини устройства, които носят нови клиенти.

В материал на известната технологична журналистка Джесика E. Лесин, която по-рано е работила за Wall Street Journal, концернът ще пусне един или повече смартфони на пазара, които са безплатни, дори ако клиентите не сключат договор с доставчик на телекомуникационни услуги. 

Лесин твърди, че е научила това от неназовани източници, които са запознати с плановете на Amazon. Това би трябвало драстично да разтърси пазара на смартфони. Днес клиентите плащат в САЩ за най-успешните смартфони iPhone на Apple и устройствата Galaxy на Samsung по около 200 долара с двугодишен договор.

За гиганта в търговията на дребно Amazon стратегията за ниски цени вече проработи при Kindle Fire, таблетът на компанията. На около половината от цената на един iPad - най-успешният таблет, Amazon не прави никаква печалба, но завоюва ценен пазарен дял. Според материала купувачите на безплатния смартфон трябва да се абонират за услугата Amazon Prime, която в САЩ струва 79 долара на година.

Компанията и преди доказа отново и отново, че иска да продава оборудване за възможно най-ниска цена, а след това да прави пари със съдържание и услуги. В областта на съдържанието Amazon се подсили в близкото минало. Компанията увеличи значително доставките на филми и телевизионни предавания - клиенти с акаунт Amazon Prime могат да гледат онлайн над 40 000 заглавия безплатно.

Според Wall Street Journal е планирана и музикална услуга, която може да разтревожи стрийминг услугата Spotify в САЩ.

Датиращите отпреди две години слухове за смартфон на Amazon наскоро бяха затоплени от Wall Street Journal. В материал на изданието се посочваше, че са планирани доста нови джаджи, сред които и луксозен смартфон с триизмерен екран. Някои от тези устройства може да се появят на пазара още през тази година, писа вестникът, като се позова на запознати анонимни източници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:40 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още