IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple получава още 290 млн. долара от Samsung

Тази сума се прибавя към 600 млн. долара обезщетения, които Samsung бе осъдена да изплати на Apple през март заради кражба на патенти

10:10 | 22.11.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple получава още 290 млн. долара от Samsung

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics беше осъдена от съд в Калифорния да изплати на конкурента Apple обезщетение от 290 млн. долара заради кражба на патенти, предаде Ройтерс

Тази сума се прибавя към 600 млн. долара обезщетения, които Samsung бе осъдена от американското правосъдие да изплати на Apple през март по същата причина. Глобата е по-ниска от исканите от американците 380 млн. долара, но значително над 53 млн. долара, които предлагаше Samsung в извънсъдебно споразумение.

В случая става въпрос главно за изчисляване на пропуснати ползи от страна на Apple, на лицензионни възнаграждения и печалбата, която Samsung е постигнала с продажбата на незаконните продукти. Корейците вече обжалват съдебното решение от март, а сега стана ясно, че ще обжалват и сегашното.

Трети съдебен процес е насрочен за март догодина по иск на базираната в Купертино компания заради това, че в най-новите продукти на Samsung също са копирани нейни технологии.

По този начин засега сумата, която Apple трябва да получи от Samsung, възлиза на почти 900 млн. долара.  

Това е втора победа на калифорнийския концерн в патентната битка за последните няколко дни, след като в началото на седмицата стана ясно,че американски федерален апелативен съд е отменил решението на окръжен съдия Луси Кох за отлагане на забраната за продажба на 26 продукта на Samsung. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 2
Dreamer
преди 10 години
А като забраниха на Apple да внася продуктите си в САЩ заради спечелено дело от Самсунг, веднага се намеси Обама и махна забраната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
MrSi
преди 10 години
Те Samsung били голяма касичка. Apple постоянно ги съдят и печелят делата не другаде а в САЩ и ако не платят - вън от Американският пазар. Мисля че ставаме свидетели на нова форма на протекционизъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още