IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple с нова частична победа срещу Samsung

Съдия Луси Кох не допусна за разглеждане един от патентите на корейците и реши, че телефоните им нарушават патент на Apple

21:09 | 22.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple с нова частична победа срещу Samsung

Американският технологичен концерн Apple спечели нова частична победа срещу своя конкурент Samsung. В съкратен процес съдия Луси Кох от районния съд на Северна Калифорния, САЩ, присъди във вторник вечерта, че заявен от Samsung патент е недопустим и същевременно констатира, че корейската компания е нарушила едно от запазените права на Apple.

Според съдията Android-смартфоните на корейците нарушават патента на Apple, регистриран в САЩ под номер 8.074.172, който описва функцията за автоматично довършване на при изписване на думи. При недопуснатия от Кох патент на Samsung с номер 7.577.757 става въпрос за мултимедийни синхронизации.

С това броят на запазените права на Samsung в патентната жалба се намалява от 5 на 4.

Синхронизирането на данните е често срещана тема в споровете между двете компании. През миналия юни японски съд потвърди решението на по-долната инстанция, че Samsung не е нарушил със своите смартфони и таблети Galaxy патент на Apple за синхронизиране на музика и видео файлове.

Съдия Кох е отхвърлила в съкратената процедура някои задавани от двата концерна въпроси, свързани с приложения, предава технологичният блог FOSS Patents. Съдията, който председателстваше компетентното жури при процеса на победата на Apple срещу Samsung през 2012 г., сега издаде присъдата си в навечерието на започващия на 31-и март втори съдебен процес за патентните спорове между производителите на смартфони.

В момента Apple и Samsung изпълняват изискване на председателстващия съдия Кох, която инструктира двете страни в спора още през миналия ноември да провеждат дискусии за постигане на споразумение преди започването на втория съдебен процес през март.

За 19-и февруари е насрочена среща на двамата изпълнителни директори на компаниите с посредник. Но според експерти е доста съмнително да се постигне извънсъдебно споразумение преди процеса през март, защото в досегашните разговори Apple постоянно е изисквала ограничения за лицензиозните споразумения и забрана за копиране на продукти на Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още