fallback

Qualcomm ще купи CSR за 2,5 млрд. долара

Най-големият производител на чипове в света успя да надцака конкурента си Microchip Technology

13:00 | 15.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американският производител на чипове Qualcomm ще купи британската компания CSR за 2,5 млрд. долара, изтласквайки конкурента си Microchip Technology от борбата за придобиването на базирания в Кеймбридж производител на чипове, съобщава CNBC.

CSR се специализира в Bluetooth връзката и се разраства в сектори като автомобилната индустрия и сферата на уредите за носене.

Най-големият производител на чипове за мобилни телефони в света Qualcomm се е съгласил да плати по 9 британски лири за една акция на CSR, което е с 56,5% повече от пазарната цена на книжата.

Придобиването на CSR, която е лидер в сферата на Bluetooth свързването и звуковата обработка, ще подсили позициите на Qualcomm в сфери като преносимите аудио устройства, автомобилния сектор и уредите за носене, заяви изпълнителният директор на Qualcomm Стивън Моленкопф.

През август CSR отхвърли оферта на Microchip с довода, че предложената цена не е достатъчна. Чиповете на CSR се използват в продукти като аудио колони и слушалките на притежаваната от Apple марка Beats.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:10 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още