IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qualcomm ще купи CSR за 2,5 млрд. долара

Най-големият производител на чипове в света успя да надцака конкурента си Microchip Technology

13:00 | 15.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Qualcomm ще купи CSR за 2,5 млрд. долара

Американският производител на чипове Qualcomm ще купи британската компания CSR за 2,5 млрд. долара, изтласквайки конкурента си Microchip Technology от борбата за придобиването на базирания в Кеймбридж производител на чипове, съобщава CNBC.

CSR се специализира в Bluetooth връзката и се разраства в сектори като автомобилната индустрия и сферата на уредите за носене.

Най-големият производител на чипове за мобилни телефони в света Qualcomm се е съгласил да плати по 9 британски лири за една акция на CSR, което е с 56,5% повече от пазарната цена на книжата.

Придобиването на CSR, която е лидер в сферата на Bluetooth свързването и звуковата обработка, ще подсили позициите на Qualcomm в сфери като преносимите аудио устройства, автомобилния сектор и уредите за носене, заяви изпълнителният директор на Qualcomm Стивън Моленкопф.

През август CSR отхвърли оферта на Microchip с довода, че предложената цена не е достатъчна. Чиповете на CSR се използват в продукти като аудио колони и слушалките на притежаваната от Apple марка Beats.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още