IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple Watch ще излезе на пазара по-късно от очакваното

За основна причина за забавянето се считат проблемите с батерията на устройството

14:47 | 03.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Умният часовник на Apple – Apple Watch, ще излезе на пазара най-рано през пролетта на следващата година. При представянето на джаджата на специалното събитие на 9 септември Тим Кук заяви, че стартът ще в „ранните месеци на 2015 г.“. И в последващи интервюта той и други висши мениджъри не успяха да назоват по-ясна времева граница.

Последните спекулации бяха за старт на продажбите около Свети Валентин.

Сега обаче според онлайн изданието 9to5Mac има закъснение с няколко месеца спрямо първоначалните очаквания, че устройството ще е на пазара в самото начало на 2015 г.

Според Анджела Арендц, старши вицепрезидент на магазинната мрежа на Apple, часовникът ще се появи през пролетта. 

Тя казва това във вътрешен за компанията видео клип, който е предназначен за служителите на Apple. Най-реалистичните прогнози са устройството да е налично през март или най-късно април.

За основна причина за забавянето се считат проблеми с батерията на устройството. Желанията на компанията са Apple Watch да издържа поне един ден пълноценна работа и да се зарежда всяка вечер. Същевременно се работи и по възможност устройството да се зарежда по-бързо.

Компанията вече е започнала планирането и на маркетинг стратегията за устройствата, както и как те ще бъдат представяни в магазините. Идеята е преживяването да бъде сходно като при купуването на класически ръчен часовник. Служителите ще помагат при слагането на устройството на ръката, ще представят различни дизайни и каишки, а клиентите ще имат възможността да го пробват преди да го купят.

Apple Watch бе представен по време на традиционната септемврийска конференция на компанията, чийто главен акцент бе новият iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Тим Кук и компания обаче увериха, че Apple Watch няма да работи само с новите смартфони, но и с по-старото поколение iPhone 5, 5s и 5c.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още