IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Huawei са се увеличили с 15% през 2014 г.

Компанията разчита повече на търсенето на умни устройства и на все по-голямото ползване на облачни услуги

15:26 | 04.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите на Huawei са се увеличили с 15% през 2014 г.

Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies очаква, че напредъкът в изчислителните облаци и по-голямо търсене на интелигентни устройства са повишили приходите от продажбите ѝ за 2014 г. с 15% и те достигат 46 млрд. долара.

Това заяви главният изпълнителен директор на компанията Кен Ху в новогодишно обръщение, публикувано на уебсайта на Huawei.

Миналата година компанията заяви, че ще постигне устойчив растеж през 2014 г. Тя обяви, че иска да постигне приходи в размер на 70 млрд. долара до 2018 г., което означава 10% годишен растеж. 

Доставките на смартфоните на Huawei се увеличиха с повече от 40 на сто през миналата година, посочва Ройтерс, позовавайки се на вътрешна информация. Резултатите обаче не отговарят на собствените цели на фирмата, която се изправя пред бързо развиващи се конкуренти като Xiaomi. 

Същевременно анализаторите твърдят, че смартфоните представляват 66% от целия пазар на мобилни телефони и до 2018 г. се очаква девет от всеки 10 телефона да бъдат смартфони. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още