IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото оръжие на Oracle срещу конкурентите - ниските цени

Компанията представи сървърен хардуер, който е почти два пъти по-евтин от този на останалите фирми на пазара

13:20 | 22.01.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Председателят на Oracle Corp. Лари Елисън има ново оръжие срещу конкурентите, произвеждащи компютри – цената, пише Wall Street Journal.

Милиардерът представи новия сървърен хардуер на Oracle в сряда, посочвайки, че той ще се предлага на цена, която е наполовина по-ниска от тази на подобните устройства, продавани от Cisco Systems и други компании. Освен това хaрдуерът ще е значително по-бърз от тях.

Oracle заяви, че системата ще позволи на компанията за първи път да достигне до по-широка база от купувачи на сървъри, а не да се фокусира върху потребителите, които се нуждаят от допълнителна скорост за работа с големи бази от данни.

Новата система е част от петото поколение „инженерни системни“ продукти на Oracle. Тя съчетава съхранението на данни и мрежови услуги. Цената ѝ е 562 хил. долара, твърди Елисън. За сравнение тези на Cisco и ЕМС Corp. се предлагат на цена от 912 хил. долара.

Говорителят на Cisco заяви, че заедно с EMC са създали пазар за системи за „обединена инфраструктура“, към който се насочва Oracle.

Приходите от хардуер на Oracle нараснаха с 1% до 1,3 млрд. долара през фискалното тримесечие, приключило на 30-и ноември. Същевременно компанията се опитва да се отличи на пазара на сървъри.

Освен линията сървъри, Елисън представи и редица други устройства, пригодени за специфични приложения.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
термина е "engineered systems" което не е точно "инженерни системи" a по-скоро "инженерирани" тоест специално проектирани :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още