IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tag Heuer обединява усилия с Intel, за да конкурира Apple Watch

Очаква се швейцарската компания да представи своя първи умен часовник

17:03 | 19.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Генералният директор на Tag Heuer&nbsp;Жан-Клод Бивер. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Генералният директор на Tag Heuer Жан-Клод Бивер. Снимка: Ройтерс

Tag Heuer е готов да се противопостави на Apple Watch – компанията заяви, че е готова да презентира ново устройство. Ако си спомняте, швейцарската компания заяви преди време, че също прави свой умен часовник, малко след като Apple обяви своя миналата година, пише EndGadget.

Според Ройтерс, корпорацията-майка на Tag Heuer – LVMH, се е обединила с Intel, за да създаде дигитална версия на един от най-известните си модели: оригиналния черен часовник Carrera. Според следенията той ще изглежда като недигиталната си версия, но ще може да проследява геолокацията, разстоянието, което сте изминали и надморската височина.

Според Pocket-lint Google също се е намесила при създаването на устройството, но от компанията не са потвърдили това още. В интервю от януари генералният директор на Tag Heuer Жан-Клод Бивер призна, че самият часовник ще бъде произвеждан в Швейцария. Чиповете, приложенията и другите компоненти, които ще го направят дигитален, ще бъдат произведени в Силициевата долина.

Все още не е ясно дали устройството на Apple, което все още не е пуснато в продажба, ще окаже ефект върху продажбите на луксозни часовници. Въпреки това Бивер използва доста агресивни думи в скорошното си интервю с Ройтерс: „Apple ще привлече млади хора към носенето на часовник и може би по-късно те ще поискат да си купят истински часовник“, заяви той пред агенцията.

Бивер никога не е криел неприязънта си към устройството на Apple. Преди време той коментира, че то изглежда „сякаш дизайнът му е направен от студент в началото на първи курс“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още