IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung Galaxy S7 прегръща идеята за виртуална реалност

Компанията прави нови опити да привлече част от потребителите на Apple на пазара на смартфони

10:25 | 22.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Виртуална реалност

На Mobile World Congress Samsung обяви, че камерата на новите смартфони работи с очила за виртуална реалност, които предлагат 360-градусова картина. Иън Фог, анализатор на IHS Technology, заяви, че новите очила Gear 360 ще помогнат за насърчаването на продажбите на смартфони на свиващия се глобален пазар.

Очилата Gear 360 разполага с две камери, всяка от които прави снимки на 360 градуса и дава възможност за стрийминг към S7, по-ранните модели S6 и Note 5.

Социални мрежи, като Facebook и YouTube, започнаха да поддържат 360-градусови видеа – формат, който е широко използван от хардуера за виртуална реалност.

На самото представяне на Gear 360 се появи главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, който обяви, че двете компании ще си партнират във връзка с виртуалната реалност. Той се появи, докато журналистите в залата тестваха очилата, а след като ги свалиха, видяха кой точно стои пред тях, пише The Verge. По думите на Зукърбърг именно виртуалната реалност може да се превърне в най-социалната платформа в света

„Съвсем скоро ще живеем в свят, в който всеки ще има възможността да споделя и преживява цели сцени, сякаш самият той лично е там“, коментира основателят на социалната мрежа.

По време на изненадващото си участие Зукърбърг разкри още, че компанията му вече е създала екип, който работи по създаването на социални интеракции във виртуалната реалност. Освен това обяви, че предоставя своята стрийминг технология за 360-градусово видео към Samsung Gear VR, като това ще бъде факт до няколко седмици.

Инвеститорите

От своя страна инвеститорите следят внимателно публичните представяния на Samsung и доколко компанията успява да отличи своите устройства от тези на останалите компании – G5 на LG Electronics и Mi 5 на Xiaomi, които също бяха представени на събитието в Испания.

Акциите на Samsung приключиха търговията в Сеул вчера, отбелязвайки спад от 1,3% до 1 175 000 вона (около 952 долара). От началото на годината цената на книжата се е свила със 7 на сто, а през 2015 г. се потопи с 5,1%.

В България

Мтел предлага възможност за предварителни поръчки на S7 и S7 Edge. Те ще стартират на 25 февруари, като първите 100 души ще получат и безплатни очила за виртуална реалност. Цената на Galaxy S7 с план Мтел безкрай 3XL ще бъде по 39,98 лв. на месец за 2 години, а на S7 edge - по 46,98 лв. на месец. В брой двете устройства ще могат да се вземат за 930 лв. и 1099 лв. съответно, обяви операторът.

Очилата ще изискват плащане в брой на цялата сума. Клиентите, които заявят поръчките си в периода 25 февруари - 5 март, ще получат устройствата си на 8 март. Това е три дни преди официалното им пускане в мрежата на Мтел. Операторът ще предлага два модела - в черно и златно.

Повече снимки от представянето на новите устройства можете да видите в нашата галерия.

Повече по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още