IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo изненада приятно с новия Moto Z

Новите флагмани залагат на модулен и ултратънък дизайн

09:45 | 10.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Moto</em></p>

Снимка: Moto

Няколко седмици преди събитието Lenovo Tech World Motorola предизвика учудване сред технологичните журналисти, представяйки събитието с видео клип, в който е показан моделът Razr. А това предизвика неизбежните спекулации, че компанията планира да възроди бранда на сгъваемия телефон.

Това, разбира се, не се случи, а вместо това имаме два нови модела. Но препратката на Motorola към Razr, един от най-популярните телефони въобще, показва амбициите на производителя за тези два модела - Moto Z и Moto Z Force, да станат легендарни.

Двата модела обещават да са първите наистина модулни телефони в света. Амбициите са високи, но Moto Z и Z Force са многообещаващи.  И така - Moto Z идва в два варианта: ултратънкия и лек Moto Z и по-дебелия, но и по-мощен Moto Z Force. 



Новите устройства поддържат разширяване на възможностите чрез допълнителни модулни аксесоари, които се прикрепят чрез силни магнити върху задния панел – интересна концепция, като тя напомня на подобна функция в Lenovo Vibe X2. Връзката между телефона и добавките се осъществява чрез специален конектор в долната част на задния панел.

Moto Z е с дебелина на корпуса едва 5,19 мм, което е постигнато с премахването на стандартния жак за слушалки. Въпреки това в комплекта и на двата телефона е включен преходник от USB-C към 3,5 мм жак, така че потребителите ще могат да ползват съществуващите си слушалки. Както подхожда на флагмански смартфон Moto Z ползва чипсет Snapdragon 820 с честота 2,2GHz, който е комбиниран с 4GB RAM и 32GB или 64GB разширяема памет. 


На разположение е 5,5-инчов AMOLED дисплей с резолюция 2560 х 1440 пиксела, 13МР основна камера с бленда f/1.8, оптична стабилизация и двутонова светкавица. Разбира се, не са забравени и селфитата - има 5МР предна камера със светкавица. Включен е и сензор за отпечатъци върху предния панел. Общото тегло на смартфона е едва 136 грама, а капацитетът на батерията е 2600 mAh. Според Lenovo това ще е достатъчно за 30 часа работа. Има алуминиева рамка и стоманен заден панел, за да работи магнитната връзка.

Moto Z Force е по-дебел с профил 6,9 мм, но това е свързано с добавянето на 3500 mAh батерия, по-добра - 21МР камера с фокусиране чрез фазова детекция и дисплей с второто поколение на технологията Moto ShatterShield, която го прави по-устойчив на счупване спрямо стъкло Gorilla Glass.

Moto Z ще се появи на глобалните пазари през септември, а Moto Z Force ще е наличен само в САЩ засега. Останалите му технически характеристики са същите като тези на Moto Z. Що се отнася до модулите те са наречени Moto Mods.

Безспорно изпъква модулът с пико проектор, който проектира на стената изображение с диагонал 70 инча и резолюция 480р. Има и такъв с високоговорители от производителя JBL и допълнителна батерия с капацитет 1000 mAh, както и друг с 2200 mAh батерия от Incipio. От компанията обещават съвместимост и със смартфоните от следващите две поколения.

Подобно на LG и Lenovo предлага възможност за създаването на модули от външни компании. Но и това не е всичко – ще има и задни панели за персонализиране на външния вид на телефоните, които ще са изработени от различни материали – дърво, кожа и др., а в комплекта на устройствата ще влиза по един. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още