IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla ускорява силно производството на електрическите си коли

Компанията ще създаде през втората половина на 2016 г. повече автомобили, отколкото през цялата 2015 г.

09:24 | 04.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Tesla няма да чака своя Model 3 (или Gigafactory), за да стартира производството си на бързи обороти. Компанията очаква да изгради и достави над 50 хил. превозни средства през втората половина на 2016 - повече, отколкото през цялата 2015 г.

Компанията се надява да прави по 2 400 електромобила на седмица до края на годината, което е сериозен напредък, като се има предвид, че през пролетта се правеха по 2 хил. коли на седмица, предава Еngadget. 

Има и обаче сериозен недостатък, поне в краткосрочен план. Създавайки 18 345 електрически коли през второто тримесечие за много кратък срок, компанията успява да достави едва 14 370 от тях. Заедно с предишните поръчки все още 5 150 автомобила са по пътя към клиентите - почти два пъти повече, отколкото в началото на 2016 г.

Данните подчертават предизвикателствата, пред които е изправена Tesla на фона на целта ѝ да прави по 500 хил. автомобила годишно до 2018 г. Дори и с помощта на свята фабрика за батерии Gigafactory концернът все още ще е изправен пред много рискове – не само да разшири производството си, за да задоволява голямото търсене на Model 3, но и да намери начин да докара всички тези автомобили своевременно до клиентите.

Ако неуспехът от това последно тримесечие се пренесе в по-голям мащаб, това би означавало  десетки хиляди раздразнени клиенти, коментира Еngadget.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
lyusien
преди 7 години
Бъдещето е на електрическите коли Не се притесняваите за Тесла Което не става бързо с пари става с много пари А те ги имат Много скоро в С А Щ и Европа ще се произвеждат само електрически коли и хибриди Много скоро
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още