IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителите на Samsung ѝ обръщат гръб?

Проучване показва, че много от собствениците на устройства на корейския концерн няма да купят джаджи на компанията

12:49 | 15.10.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Фиаското с Galaxy Note 7 може да коства много на корейския концерн Samsung и със сигурност ще е един от най-мащабните провали в света на технологиите. Според някои анализатори то ще доведе и до края на марката Note.

Но публикувано в петък ново проучване на Branding Brand показва, че онова, от което компанията вероятно се е опасявала най-много, е напът да се случи. То се опитва да даде отговор на прост въпрос – готови ли са потребителите да простят на Samsung и да си купят отново телефон на компанията?  

Оказва се, че голяма част от анкетираните имат намерение да обърнат гръб на южнокорейската компания, предава PhoneArena. Цели 40 на сто от тях заявяват, че не планират да си купят повече друго устройство на Samsung, което е лоша новина не само за имиджа и репутацията на производителя, но и за финансовите резултати.

Подобна позиция изглежда крайна, но не е нелогична, като се има предвид, че Samsung бе принудена на два пъти да извади Galaxy Note 7 от пазара, а накрая да прибегне до крайна стъпка – да спре производството му.

8% от анкетираните са готови да се прехвърлят на новия Google Pixel, докато 30 на сто нямат проблем да сменят дори операционната системи и да минат на iPhone.

Проучването е извършено сред 1000 души на възраст от 18 до 62 години и е проведено на 11 и 12 октомври, като всеки от анкетираните е притежавал някакво устройство на Samsung.

Повече по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
vacheva
преди 7 години
По параметри ноут7 е най-добрия телефон до момента на пазара. Много спекулации и много неподплатени коментари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 15
Ivel
преди 7 години
Дошъл им е акъла за разлика от някои заслепени технологични фенове на дърветата от Самсунг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още