IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Atos назначава 400 експерти в новия си център в София

Глобалният ИТ център за компетенции вече работи по проекти на Coca-Cola Hellenic Bottling Company

15:10 | 10.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Урсула Моргенстерн, Глобален директор &bdquo;Бизнес и платформи&ldquo; на Atos. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Урсула Моргенстерн, Глобален директор „Бизнес и платформи“ на Atos. Снимка: Ройтерс

Френската технологична компания Atos откри нов глобален IT център за компетенции на компанията в София. В него ще бъдат заети над 400 служители с експертен профил, които ще направят от центъра глобален инкубатор за иновации в областта на ИТ услугите за хранително-вкусовата промишленост.

„За нас е чест да открием този уникален за нашата компания ИТ център за компетенции в България. Изключително сме впечатлени от качеството на услугите и новаторския подход на българските ИТ специалисти и нашата цел ще бъде да допринесем към възможностите на вече съществуващия екип с нашата глобална експертиза. Центърът за компетенции активно ще назначава топ ИТ професионалисти, които да се присъединят към екипа“, заяви Урсула Моргенстерн, Глобален директор „Бизнес и платформи“ на Atos. 

Глобалният ИТ център за компетенции вече работи по проекти на клиента Coca-Cola Hellenic Bottling Company. По-рано френският концерн подписа стратегически договор с Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC), една от най-големите бутилиращи компании на брандовете на The Coca-Cola Company в света. Мултимилионният в евро петгодишен договор с CCHBC предвижда Atos да поеме изцяло разработката и управлението на ключови ИТ приложения, които обслужват бизнеса на CCHBC. Atos ще играе ключова роля в подпомагането на Coca-Cola HBC да направи промяна и въведе иновации в критични за бизнеса й процеси в 28 страни и 8 часови зони, като така да ускори растежа си и пускането на продукти на пазара, и оптимизира ИТ разходите. 

Успоредно със сделката с CCHBC Atos придоби 100% от компанията InfoPartners - доставчик на специализирани SAP услуги в България и също основен доставчик на услуги за CCHBC. Това е послужило за основа за изграждането на Глобалния ИТ център за компетенции в София.

Очаквайте в събота в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria интервю с Урсула Моргенстерн, Глобален директор „Бизнес и платформи“ на Atos.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още