IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Broadcom ще продаде компоненти на Apple за 15 млрд. долара

Частите ще се ползват в новите модели на производителя на iPhone

08:39 | 24.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американският производител на чипове Broadcom Inc. ще продаде компоненти на Apple за 15 млрд. долара, обяви доставчикът в документи, подадени към Комисията по ценните книжа и фондовите борси в Съединените щати.

Частите ще се ползват в предстоящите продукти на Apple, които ще се появят в следващите три години и половина, става ясно от документите, според които Broadcom и Apple са сключили две отделни споразумения.

Не се посочва какви по-конкретно са компонентите, които Broadcom ще доставя на производителя на iPhone. При анализ на iPhone 11 стана ясно, че Broadcom е дала няколко чипа, използвани в устройството, включително тези за безжичния интернет и Bluetooth, както и друг чип, който помага на телефона да се свързва с безжични мрежи.

Анализатори очакват Apple да пусне 5G смартфони през следващите няколко години, което дава на компаниите, правещи компоненти в тази област, възможност да привлекат нови клиенти и да продават части, които са съвместими с тази нова технология.

Въпреки това е възможност споразуменията да са свързани единствено с 4G компоненти, твърди анализаторът на Moor Insights Патрик Мурхед.

Акциите на Broadcom поскъпнаха с над 2% в четвъртък, докато книжата на конкурента Skyworks Solutions Inc. се свиха с над 7,7%.

Broadcom пусна за продажба бизнеса си с радиочестотните чипове през миналата година. Документите от четвъртък позволяват на потенциалните купувачи да знаят, че купуват съществени бизнес отношения и с базираната в Купертино, Калифорния, Apple.

Apple обикновено постига дългосрочни сделки с големите доставчици, но компанията също така разработва свои собствени компоненти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още