IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет продължава да купува акции на HP

Berkshire Hathaway е придобил ценни книжа на компанията за още 4,2 млрд. долара

09:52 | 07.04.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Инвестиционната компания Berkshire Hathaway Inc. на Уорън Бъфет е закупила дял в HP Inc. на стойност над 4,2 млрд. долара. Акциите на производителя на преносими компютри поскъпнаха с 10% след оповестяването на данните, предава Bloomberg.

Berkshire e закупила част от акциите по-рано тази седмица в няколко трансакции и сега притежава дял от около 121 млн. акции в компютърната компания, става ясно от регулаторно подадена информация в сряда.

„Berkshire Hathaway е един от най-уважаваните инвеститори в света и ние ги приветстваме като инвеститор в HP", заяви говорител на HP.

Инвестиционният гигант все по-често намира начини да накара парите си да работят, подпомогнат отчасти от волатилността, която доведе до спад на индекса S&P 500 с близо 6% досега през тази година. Компанията на Бъфет прекара известно време през март в изкупуване на акции в Occidental Petroleum Corp., като изгради дял, който сега се нарежда сред 10-те най-големи залога на Berkshire върху обикновени акции.

Книжата на HP поскъпнаха през миналата година, като през 2021 г. увеличиха стойността си с 53%, но от началото на годината до затварянето на борсовата сесия в сряда поевтиняха със 7,3%.

Berkshire, която в миналото бе избягвала инвестициите в технологични концерн, навлезе през последните години още повече в този сектор и изгради дял в Apple Inc., който в края на 2021 г. се оценяваше на над 161 млрд. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
sirFaith
преди 2 години
дядо бъфет не си е купувал лаптоп на тия, като изтече гаранцията и дават фира .. Сони, Делл, Аппле .. и преди да закрият тошиба ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още