IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият завод за сглобяване на iPhone в света отново е под Covid блокада

Джънджоу се бори с нова вълна от Covid и блокира някои квартали 

09:35 | 03.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Lam Yik Fei/Bloomberg
Снимка: Lam Yik Fei/Bloomberg

Индустриален парк в Китай, в който се намира най-големият завод за сглобяване на продукти на Apple в света, започна седемдневно блокиране заради Covid, предава Ройтерс. 

Блокадата се случва в момент, в който Apple работи, за да отговори на търсенето на някои от новите си iPhone-и, които бяха пуснати на пазара през септември. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви преди дни, че телефоните от висок клас iPhone 14 Pro на компанията остават с ограничено предлагане.

Икономическата зона на летището в Джънджоу, разположена в централната китайска провинция Хенан, налага „тихи мерки за управление", се казва в материала на Ройтерс. До облекчаване на ограниченията на 9 ноември на жителите не се разрешава да излизат навън, а по пътищата се допускат само одобрени превозни средства.

Фабриката в Джънджоу е собственост на Foxconn, най-големия доставчик на iPhone на Apple. През миналата седмица Foxconn съобщи, че заводът ѝ в Джънджоу е бил засегнат от малко огнище на Covid.

Говорител на тайванската фирма, официално известна като Hon Hai Technology Group, заяви пред CNBC, че работата и производството в завода в Джънджоу са „относително стабилни, като се поддържат мерките за здраве и безопасност на служителите".

Представител на Apple не е отговорил веднага на исканията за коментар.

Джънджоу се бори с нова вълна от Covid. Градът блокира някои квартали, тъй като Китай продължава да прилага политиката си за нулево разпространение на Covid, използвайки тестове, блокирания и карантини, за да се справи с вируса.

Затварянето бележи затягане на мерките в региона, след като Джънджоу неочаквано отмени някои ограничения във вторник. В същия ден градът бе съобщил за 358 случая на Covid в сравнение с 95 в понеделник.

По-рано този месец Foxconn въведе мерки за превенция на разпространението на вируса, като например изискване служителите да си направят тест за Covid в рамките на 24 часа след влизането им в помещенията на комплекса и ги призова да се ваксинират.

Apple все още разчита в голяма степен на Китай за по-голямата част от производството на iPhone, но технологичният гигант диверсифицира веригата си за доставки.

През септември компанията обяви, че ще сглобява iPhone 14 и в Индия в опит да измести част от производството от народната република. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 03.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още