IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple планира нов Apple Watch Ultra заедно с iPhone 15 тази есен

Компанията работи по обновяването на ключови продуктови линии

19:35 | 26.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg
Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Въпреки че разработчици, финансови анализатори и избрани представители на медиите за първи път ще се докоснат до новите очила на Apple, наречени Vision Pro, компанията вече планира да пусне обновена версия на устройството, пише Bloomberg.

Очаква се компанията да се придържа към традиционната есенна премиера на iPhone, но в следващите 12 месеца компанията също така ще обнови някои от основните си продуктови линии.

Два нови 24-инчови модела iMac са предвидени за пускане на пазара, писа Bloomberg. Освен това Apple е започнала работа по по-голям, 30-инчов iMac. IPad Pro и iPad Air също се очаква да бъдат обновени, като двата модела iPad Pro най-накрая ще получат OLED екрани.

Нов Apple Watch Ultra, както и два размера на следващото поколение Apple Watch 9, се очакват в следващите месеци, гласи статията.

MacBook Pro ще се предлага в три варианта – с 13-, 14- и 16-инчов дисплей, като всички те ще ползват новия чипсет M3. Въпреки това M3 няма да захранва очилата за 3500 долара на Apple. Вместо това те ще разчитат на сегашното поколение процесори M2 на технологичния гигант. Apple вече представи нов 15-инчов MacBook Air на годишната си конференция за разработчици WWDC, но Bloomberg пише, че компанията вече работи по по-нова версия.

Очилата Vision Pro на Apple. Снимка: Philip Pacheco/Bloomberg Очилата Vision Pro на Apple. Снимка: Philip Pacheco/Bloomberg

Освен новите продукти, потребителите и инвеститорите следят и как ще се продават Vision Pro. Apple е най-новият участник в индустрията за устройства с виртуална реалност. Макар че първите отзиви до голяма степен са положителни, някои съобщават, че им прилошава при движение или не се чувстват добре заради тежестта на устройството. И все пак спецификациите показват, че Vision Pro е по-мощен от почти всички свои конкуренти, предлагайки два екрана с висока разделителна способност и специални процесори за намаляване на времезакъснението.

Очаква се Apple да отслаби строгия контрол върху това кой има право да занесе очилата у дома, като разшири кръга, който сега включва само старши инженерите и директорите. „Избрани“ разработчици също ще получат достъп до устройството от следващия месец, докато компанията се опитва да усъвършенства екосистемата VisionOS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 26.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още