IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще представи новите си устройства на 12 септември

Очаква се компанията да покаже новите модели iPhone и Apple Watch

10:03 | 30.08.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският технологичен гигант Apple обяви, че ще проведе новото си събитие в централата си в Купертино, Калифорния, на 12 септември, където се очаква да представи новите си модели iPhone, пише CNBC.

Компанията обяви плана на уебсайта си и по имейл с ключовата дума „Wonderlust”.

Премиерата ще бъде излъчена на живо в уебсайта на компанията. Apple използва предварително записани видеа, за да представя смартфоните си от 2020 г. насам.

Новите модели iPhone, вероятно под името iPhone 15, се очаква да включват USB-C порт за зареждане, след като Европейският съюз през октомври прие знаков закон, който изисква всички мобилни телефони, таблети и камери, продавани в блока, да ползват USB-C зарядно. Крайният срок за изпълнение на това изискване е 28 декември 2024 г.

Част от новите устройства, които Apple ще представи, могат да бъдат от титан. Освен това компанията може да обяви нови модели Apple Watch на събитието, включително обновена версия на високия клас Apple Watch Ultra.

Apple също така обикновено пуска новата версия на iOS за iPhone именно на събитието си през септември. Тази година софтуерът iOS 17 включва по-добър аутокорект и ново приложение за водене на дневник.

Apple е под по-голям натиск от обикновено за тази премиера, пише Bloomberg. Приходите ѝ от продажби се свиха през последните три тримесечия, докато компанията се бори с нестабилното търсене на смартфони и други устройства. Новите продукти могат да ѝ помогнат да възстанови растежа си през празничния сезон в края на годината – най-силният за продажбите ѝ за годината. Взети заедно, iPhone и Apple Watch носят по-голямата част от приходите на технологичния гигант.

IPhone и носимите устройства носят по-голямата част от приходите на Apple. Графика: Bloomberg L.P. IPhone и носимите устройства носят по-голямата част от приходите на Apple. Графика: Bloomberg L.P.

Акцентът на 12 септември ще падне върху iPhone 15, който ще включва два по-базови модела и два от висок клас. По-ниският клас устройства вероятно ще се казват iPhone 15 и iPhone 15 Plus, като ще имат част от възможностите на миналогодишните Pro модели – чипът A16, Dynamic Island и 48-мегапикселова задна камера – но ще запазят сегашния си дизайн.

По-значителни промени се задават във високия клас устройства, включително нов дизайн на рамката, която ще бъде титаниева, по-малки рамки около екрана и процесор A17, който ползва по-модерен 3-нанометров метод за производство.

Високият клас нов iPhone, който има 6,7-инчов екран, също така ще разполага с нова камера с по-дълбоко оптично приближение. Това означава, че камерата ще може да се фокусира по-добре върху по-далечни обекти, използвайки физическата леща, а не софтуер. Благодарение на това снимките ще са с по-добро качество.

Apple обичайно пуска телефоните си за предварителна поръчка от петъка след представянето им и започва официалните продажби една седмица по-късно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 30.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още