IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ще представи новите си Pixel устройства в началото на октомври

Очаква се компанията да покаже новите си смартфони, както и умен часовник

18:02 | 31.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Google определи 4 октомври за датата на своето годишно есенно хардуерно събитие, на което вероятно ще представи следващия телефон с марката Pixel и най-новия си умен часовник, пише CNBC.

„Поканени сте на присъственото събитие Made by Google, където ще представим най-новите устройства от Pixel портфолиото ни“, гласи поканата на Google. Събитието за медии ще се проведе в Ню Йорк.

Очаква се Google да представи Pixel 8 и Pixel 8 Pro, които ще бъдат наследници на миналогодишните Pixel 7 и Pixel 7 Pro. Устройствата, които ползват операционната система Android на Google, включват и нейния собствен процесор Tensor. Освен това се очаква гигантът да обяви и новия Pixel Watch 2, след като миналата година представи Pixel Watch – първия си умен часовник.

Смартфоните Pixel имат минимален пазарен дял и хардуерът не носи значителни приходи на компанията. От 74,6 млрд. долара приходи на компанията майка Alphabet, отчетени за второто тримесечие например, 58,14 млрд. долара идват от реклами в Googe. Други 8 млрд. долара пък са генерирани от облачния бизнес Google Cloud.

И все пак Google работи за укрепване на своя хардуерен бизнес през последните години, залагайки на колонките Nest и продуктите си за умен дом, както и на телефоните Pixel, таблета Pixel и часовника си.

Въпреки че компанията все още не е представила новите си модели, в собствения магазин на Google се появи снимка отблизо на модела Pixel 8 Pro, пише The Verge.

Дизайнът на устройството съответства на досега изтеклата информация за него – стъклен овал покрива задните камери, които все още се намират в изпъкнала лента, подобно на скорошните модели Pixel.

Снимката от сайта обаче не разкрива нищо относно конкретните спецификации на модела.

Сайтът 9to5Google пише, че цветовете, в които ще се предлага Pixel 8 Pro са сходни с тези на огъващия се Pixel Fold. През последните две години Google предлага флагманите си в три цветови опции, като обикновено има известни разлики между базовия и Pro модела. Pixel 6 Pro например се предлагаше в цветовете Cloudy White, Stormy Black и Sorta Sunny (наличен само в Google Store). При Pixel 7 Pro интернет гигантът заложи на по-класически избор, предлагайки Snow и Onyx като цветове – в случая наименования за обичайните черно и бяло, както и Hazel опция в магазините ѝ.

От изтеклата информация по-рано този месец според 9to5Google ще видим Pixel 8 Pro в синьо, вариация на Sea цвета на Pixel 7a.

Новата снимка, появила се в продуктовия сайт на Google, обаче говори, че компанията ще заложи на по-топлия тон Porcelane, който видяхме в Pixel Fold, за своя Pixel 8 Pro.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 31.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още