IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво знаем за умния пръстен Galaxy Ring на Samsung?

Новото устройство показва амбицията за все по-малки здравни хардуерни устройства

15:30 | 28.02.24 г. 1
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

В света на здравните технологии непрестанно навлизат нови устройства, но южнокорейският технологичен гигант Samsung Eelctronics планира да даде на потребителите едно по-компактно предложение, което да използват в ежедневието си. Става дума за умния пръстен Galaxy Ring.

На Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC Barcelona) компанията най-сетне показа на живо устройството и разкри малко повече подробности за него.

Как се казва?

Името Galaxy Ring беше обявено официално на събитието Galaxy Unpacked миналия месец, на което компанията представи новите си Galaxy смартфони от серията Galaxy S24 и обяви, че открехва вратата към изцяло нова категория носими продукти, свързани със здравето.

Galaxy Ring. Снимка: Angel Garcia/Bloomberg Galaxy Ring. Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Какви функции има?

Пръстенът е оборудван със сензори, така че да може да предлага информация за пулса, честота на дишане, колко движение извършва човек по време на сън и колко време му е нужно на потребителя, за да заспи, след като си легне, твърди Хон Пак, ръководител на дигиталния здравен екип на Samsung Electronics, цитиран от CNBC.

Една от задачите на пръстена е да събира данни за физическата активност и психическото състояние на потребителя, така че да определи колко продуктивен е той в конкретния момент. Всички тези данни пък ще са достъпни в приложението Samsung Health.

Хон Пак твърди, че Samsung работи по неинвазивен начин, за да измерва глюкозата в кръвта, както и кръвното налягане на потребителите, ползващи пръстена.

По думите на Пак компанията обмисля да добави функция, която ще позволи на Galaxy Ring да извършва безконтактни плащания. Идеята на Samsung е устройството да може да се използва не само за следене на здравни показатели, но и за други функции.

Кога се очаква на пазара?

На този етап очакванията са, че Galaxy Ring ще стигне до потребителите още през 2024 г., макар че Samsung не разкрива конкретна дата или срок.

В какви цветове ще се предлага?

На този етап са известни три цвята на Galaxy Ring – платинено сиво, керамично черно и златно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 28.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
RoyBatty
преди 1 месец
Пръстена е копие на отдавна съществуващи на пазара подобни. Но е добре , че ще има конкуренция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още