IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският производител на смартфони Oppo официално стъпва на българския пазар

Компанията вече има договор с един от мобилните оператори

18:09 | 24.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group
Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Китайският производител на смартфони Oppo официално обяви навлизането си на българския пазар. След като от няколко месеца продукти на компанията се предлагат в Технополис, сега брандът потвърди, че е сключил договор с A1 България – първия мобилен оператор, с който работи в страната.

В момента на българския пазар Oppo предлага устройства в различни ценови класове, но не и най-ключовите си модели.

„Все още нямаме устройства от висок клас. Работим за това да представим по-широка гама от продукти през следващите тримесечия и през 2025 г. От следващата седмица ще започнем продажби в мрежата на А1 с два модела”, коментира търговският мениджър на Oppo за България Иво Бояджиев.

Първият модел, с който Oppo се позиционира официално, е Reno 11 F 5G – среден клас устройство, с което компанията се надява да привлече потребителите. Телефонът разполага с чипсет MediaTek Dimensity 7050, с 64MP основна камера, 8MP ултраширокоъгълна камера и 2MP макрокамера, докато селфи камерата е 32MP. Потребителите имат възможност да заснемат 4K видео както с предната, така и със задните камери.

AMOLED дисплеят има 120Hz опреснителна честота и максимална яркост от 900 нита в ярка среда и локална пикова яркост от 1100 нита при възпроизвеждане на HDR съдържание. Съотношението на екрана към тялото пък е 93,4%.  Батерията на устройството е с капацитет 5000 mAh и поддържа 67W бързо зареждане. Освен това смартфонът има 8GB RAM и работи с операционната система ColorOS 14. Reno 11 F 5G се предлага в два цвята – Palm Green и Ocean Blue.

Другият модел, с който компанията се позиционира в България, е Oppo A79 – устройство от нисък към среден клас. През третото и четвъртото тримесечие на 2024 г. се очакват нови модели, уточни Бояджиев.

От екипа на компанията подсказаха, че ще се борят за споразумения и с другите два телекома. „Нашата цел за тази година е да успеем да спечелим доверието и на останалите партньори на пазара, за да можем да разширим присъствието си“, коментира още той.

Oppo е част от основната през 1995 г. BBK Group, в чието портфолио попадат други добре познати глобално и в България брандове като vivo, OnePlus и Realme. Брандът Oppo се появява през 2004 г. и към настоящия момент попада в топ 5 на глобалните производители на смартфони. Oppo оперира в над 60 държави и региони по света и има над 48 хил. служители и 8 центъра за производство – в Китай, Индия, Индонезия, Алжир, Бангладеш, Турция и Пакистан.

В глобален мащаб Oppo предлага от нисък до висок клас смартфони в три основни серии – ниската А серия, средната Reno и Find X, която обхваща флагманите. Същевременно предлага носими устройства, слушалки и таблети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 25.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още