IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Alstom не се страхуват от конкуренцията

Френската компания продължава да държи силни позиции в сферата на транспорта и енергетиката

17:49 | 18.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
В Alstom не се страхуват от конкуренцията

Френският мултинационален конгломерат Alstom има разнообразни интереси – от енергийни мощности до транспортни пазари. Компанията е особено активна в областта на водноелектрическата енергия, както и при "конвенционалните острови" за атомни електроцентрали и системите за контрол в околната среда.

Същевременно компанията е и производител на компоненти и части за скоростните влакове AGV, TGV и Eurostar, както и на трамваите Citadis.

По думите на Патрик Крон – президент на Alstom, компанията има конкуренция по целия свят. "Не се страхуваме от нея. Имаме силни позиции при влаковете. Дори и да не сме производител на влакове, ние доставяме за наши партньори много ключови компоненти и оборудване и смятаме да се развиваме в тази област", посочва Крон.

"Имаме глобална позиция, в която държим лидерството в редица ключови технологии и дейности. Искаме да правим същото и на китайския пазар. Или сами, или с партньори. Очакваме да го постигнем", споделя очакванията си президентът на френската компания.

Повече за бъдещите планове на Alstom може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още